tiistai 3. toukokuuta 2011

Kunniavelka Portugalille maksetaan kansalaiskeräyksenä (Lehdistötiedote 2.5.2011)

Helsinki, 2.5.2011. Vapaa julkaistavaksi heti.

Kunniavelka Portugalille maksetaan kansalaiskeräyksenä

Portugalin edustajat ovat vedonneet mediassa suomalaisiin, jotta Suomi auttaisi Portugalia nykyisessä talouskriisissä. Tunteisiin vetoavasti TSF-Rádio Noticias :in kirjeenvaihtaja Helder Fernandes nosti esiin HS:n mielipidekirjoituksessa portugalilaisten avustuslähetyksen suomalaisille heti talvisodan päätyttyä. Myös valtalehti Diário de Noticitas eräännytti kiitollisuudenvelan pääkirjoituksessaan.

Suomi tunnetaan kansainvälisesti maana, joka on aina maksanut velkansa. Tämä talousfoorumien Suomi-brändin olennainen osa uhkaa nyt rämettyä.

Suomalainen kansalaisjärjestö Finnish Aid for Portugal kääri hihat ja aloitti Suomen maineen pelastamisen. Avustusjärjestö on avannut Facebookissa sivuston, jossa se kerää vapaa-ehtoisia lahjoittajia. Avustuskampanjan teemana on: Potut pottuina ja sardiinit sardiineina. Kampanjan tässä vaiheessa kerätään lupauksia sardiinirasioiden lahjoittajista. Kampanja päättyy toukokuun puolessa välissä, koska jos Suomi osallistuu Portugalin rahalliseen tukipakettiin osana EU:n avustusta kiitollisuudenvelka raukeaa.

Kampanjan tavoitteena on aktivoida vähintään 105000 suomalaista antamaan humanitääristä apua portugalilaisille. Avustustavoitteen täyttyessä järjestön lumipukuiset vapaaehtoiset jakavat kertyneet kalasäilykkeet suoraan ilman välikäsiä Lissabonissa ja muissa Portugalin hädänalaisissa kaupungeissa.




Finnish Aid For Portugal
Finnish Aid For Portugal on suomalainen voittoa tavoittelematon rekisteröimätön yhdistys, jonka tehtävänä on maksaa Suomen kunniavelka Portugalille.Järjestön toiminta perustuu vapaaehtoistyöhön ja saataviin avustuksiin. Järjestö tiedottaa kampanjan taustoista ja tulevasta toiminnasta blogissaan: 
http://finnishaidforportugal.blogspot.com/ ja Twitterissä accountilla "Help4Portugal"

Kampanja löytyy Facebookista helpoiten hakusanalla: Finnish Aid For Portugal.

Lisätietoja lehdistölle:
Lisätietoja lehdistölle tarvittaessa osoitteessa finnishaid.forportugal@gmail.com sekä em. yhteisömedioissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti